تالار گفتگو پرنده نگری و پرنده شناسی

scaly-bellied woodpeker

alireza_gardian

scaly-bellied woodpeker
« : فوریه 07, 2012, 03:14:37 pm »
nikon D7000
sigma 500mm
ای برادر تو همه اندیشه ای / مابقی را استخوان و ریشه ای

كاربراني كه از پست شما تشكر كرده اند:


Pooyan

پاسخ : scaly-bellied woodpeker
« پاسخ #1 : فوریه 07, 2012, 08:58:51 pm »
سلام؛
کدام سیگما 500- 500F4.5???
محسن واحدي پور

Alireza Hashemi

پاسخ : scaly-bellied woodpeker
« پاسخ #2 : فوریه 07, 2012, 11:07:53 pm »
ممنون از عکس زیبای شما. اما چند نکته:
دارکوب سبز راه راه(شکم فلسی) Scaly-bellied woodpecker ده ها سال است دیده نشده و گزارش حضور آن مربوط به دانشمند معروف "زارودنی" است. همچنین دامنه پراکنش احتمالی آن حاشیه شمال شرق ایران است و گزارش زارودنی نیز از حاشیه هریرود(شمال شرق خراسان) و به ندرت حاشیه رودخانه هلمند (سیستان)بوده است که زیستگاه آن در حال حاضر بکلی دگرگون شده است که احتمال حضور آن را کم میکند چنانچه برخی از صاحب نظران پیشنهاد حذف این گونه را از لیست پرندگان حاضر ایران دارند.
بنظر من عکس شما جدا از آنکه زیستگاهی متفاوت را نشان میدهد، تیرگی نقاب چشمی و طرح بدن حکایت از دارکوب سبز نابالغ( که به سوی بلوغ پیش میرود) دارد.


 
European Green Woodpecker
Picus viridis
  ;)
Go Birding, Go Wild

كاربراني كه از پست شما تشكر كرده اند:


alireza_gardian

پاسخ : scaly-bellied woodpeker
« پاسخ #3 : فوریه 08, 2012, 04:40:57 pm »
سلام به شما دوست عزیز
در مورد عکس ممکن است نظر شما درست باشد ولی ذکر 2 مورد بی اشکال نخواهد بود:
1- اینکه در مورد زیستگاه فرمودید اصلا موافق نیستم، کما اینکه همکار خودتون جناب بختیاری عزیز پی به حضور ماهی خورک ابلق در اطراف تهران بردند و گزارش دیگری در همین سایت مربوط به تالاب عشق آباد وجود دارد در حالی که زیستگاه این پرنده در قسمت جنوب ایران " بوده " !!!
2- اینکه در مورد پرندگان کشور خودمون هم باید مطیع دانشمندان خارجی باشیم " بسیار " جای تاسف داره و این به این معنی ست که این همه پرنده نگر در ایران کاری از پیش نمی برند و جز ادعا چیزی در دست ندارند. ***************************************************
امیدوارم روزی فرا رسد که روح مغلوبیت از بدنمان خارج شود ;)

** مدیریت تالار : بخشی از متن فوق با توجه به مغایرت با قوانین تالار گفتگو و اشاره مستقیم به نام افراد حذف گردید.
« آخرين ويرايش: فوریه 08, 2012, 10:20:06 pm توسط administrator »
ای برادر تو همه اندیشه ای / مابقی را استخوان و ریشه ای

امیر سبزی

پاسخ : scaly-bellied woodpeker
« پاسخ #4 : فوریه 08, 2012, 07:40:14 pm »
سلام
من هم با نظر آقای هاشمی در شناسایی گونه کاملا موافق هستم. اما درمورد نکاتی که فرمودید:
1- این صحبت قبلا نیز شده که محدوده پراکنش اهمیت نداره و امثال ماهی خورک ابلق نیز مثال های خوبی برای این موضع ودیدگاه است. بله محدوده پراکنش به عنوان پارامتر اصلی در شناسایی نیست و نبوده ! اما توجه فرمایید که مشاهده شدن گونه هایی در خارج از محدوده پراکنش و مهاجرت آنها دلایل متفاوتی میتواند داشته باشد که شاید بهتر باشد اساتید امر دراین زمینه صحبت کنند تا بنده. اما مواردی مثل ماهی خورک ابلق و ... این نظریه وجود دارد که دلیل تغییر آب و هوای جهانی و گرمایش است که موجب تغییر محدوده پراکنش به سوی مرزهای شمالی تر شده است. به همین دلیل است که نقشه های پراکنش هرساله با پایش های مداوم در حال بروزرسانی هستند تا ارزش مطالعاتی و صحت اطلاعات برای استناد در موارد خاص شناسایی مورد اعتماد باشند. زدن مثال هایی همچون بلبل خرما یا ماهی خورک ابلق، زنبورخوارها و ... نمی توانند نقض کننده بررسی و استناد نقشه های پراکنش باشد. البته باید بر این نکته تاکید کنم که محدوده و نقشه های پراکنش پارامترهای اصلی در شناسایی نبوده و نمی توان صرفا بر اساس آن نظر قطعی داد. شاید مثال رکورد پرنده جدید در ایران  مثال گویاتری از این دیدگاه باشد.

2- بنده به شخصه به چشم "مطیع بودن" به این نوع ارجاعات نگاه نمیکنم. استناد به مرجع که توسط دانشمندان که از نظر علمی فاقد مرزهای سیاسی برای تفکیک هستند، یک امر عادی در سراسر دنیا بوده و هست. جملاتی مانند "این همه پرنده نگر در ایران کاری از پیش نمی برند" از جمله موضوعاتی است که به نظر من باید به طور جدی از بیان آنها خودداری کنیم چون چیزی جز دلسردی و سیاه نمایی نیست. پایش ها ، گزارشات و مقالاتی که به صورت مداوم از سرتاسر ایران منتشر میشوند ( که گروه طرلان نیز در ارائه و انتشار صحیح اطلاعات نقش بسزایی را دارد) نشان از افزایش روزافزون علاقه مندان آگاه و گسترش دانش در این حوزه است.

البته این ها دیدگاه شخصی بنده هستند.

موفق و پیروز باشید.

كاربراني كه از پست شما تشكر كرده اند:


امیر سبزی

پاسخ : scaly-bellied woodpeker
« پاسخ #5 : فوریه 08, 2012, 10:25:59 pm »
در مورد ماهی خورک ابلق نیز این نکته رو میشه اشاره کرد که این پرنده در 2سال اخیر نیز رکوردهایی در عرض های بالاتر از حد پراکنش که در نقشه های قدیمی تر ثبت شده، داشته و امسال اولین رکورد نبود. قبلا در سد ماملو و مناطق دیگر هم رکورد رسمی ازش وجود داره که حتما در نقشه های پراکنش بعدی اعمال خواهد.  ;)

كاربراني كه از پست شما تشكر كرده اند: