تالار گفتگو پرنده نگری و پرنده شناسی

تجهیزات و مولتی مدیا - MultiMedia and Tools => کتاب های آموزشی - راهنمای صحرایی => نويسنده: ghasempouri در ژوئیه 12, 2012, 10:29:13 pm

عنوان: کتابچه ارزشمند Secondary contact zones of birds in northern Iran
رسال شده توسط: ghasempouri در ژوئیه 12, 2012, 10:29:13 pm
با سلام به دوستان
قبل از ارائه این کتابچه ارزشمند اجازه می خواهم مقدمه ای کوتاه در مورد این مطلب و نویسنده آن برای شما بنویسم. یورگن هافر Jürgen Haffer پرنده شناس، بیوجئوگرافیست و زمین شناس فقید آلمانی بود که به شدت به مطالعه ایران علاقمند بود. تئوری ایشان با عنوان تئوری پناه در جنگل های آمازون Amazonian forest refugia و مقاله ای که در ساینس به چاپ رسانده بود اصلی ترین دلیل شهرت او محسوب می شود. او در آن مقاله دلایلی را بیان کرد که گونه زائی پرندگان آمازون را در پریودهای متوالی خشکی و عصر یخبندان که در دوره پلیستوسن رخ داده بود را بخوبی تشریح کرد. پرندگانی با سرشت کاملاً جنگلی مانند chachalaca در این مقاطع زمانی از نظر زیستگاهی جرگه جرگه شده و دوباره به هم پیوستند. بعد از چند دوره خشکی و دوران مرطوب این نوع پرندگان وابسته به عمق جنگل به تعداد کانون های مرطوب موجود در آمازون به گونه های متمایز امروزی تبدیل شدند. یورگن هافر اقبال بالای خود به دانش زمین شناسی و علاقه به پرنده شناسی و از همه بالاتر همسر خود که معلمی در برزیل بود مدیون بود.
در سال 1975 یورگن هافر برای تکمیل تئوری خود به ایران آمد. شواهد نشان می داد که فلات ایران کمتر تحت تاثیر عصر یخبندان بوده و به همین دلیل در پریودهای مختلف یخبندان و خشکی در نقش پناه برای دامنه های مختلفی از پراکنش گونه ها عمل کرد. حاصل یافته های او یکسال بعد به چاپ رسید. چکچک ها و زرده پره ها از موضوعات بحث این مقاله است. منطقه نمونه برداری او از سرخس شروع شده و تا غرب ایران و سردشت ادامه یافت. نمونه ها با درج کد موزه ای به دانشگاه بن هدیه شد و اکنون پس از گذشت 37 سال با کیفیت خوبی از آن نگهداری می شود (موزه الکساندر کوئنیش Alexander Koenig). در حال حاضر دانشگاه بن در آلمان یکی از غنی ترین نمونه ها در مورد چکچک ها و زرده پره ها را در دنیا داراست بطوریکه حتی برخی پرندگان آن از موزه ترینگ لندن غنی تر می باشد. البته شهرت این موزه بیشتر بخاطر نمونه های ارزشمند از خزندگان و برخی مهره دارانی است که برخی از آنها به کلی منقرض شده اند.

کتابچه مذکور فاقد فایل آنلاین بوده لذا آنرا اسکن کردم که متاسفانه اندکی افت کیفیت داشته
لینک دریافت ghasempouri.persiangig.com/Huffer.rar
پسورد فایل نام همین سایت یعنی www.birdforum.ir می باشد
حجم فایل این مونوگراف 13 مگابایت است

(http://bks9.books.google.com/books?id=DDxBAAAAYAAJ&printsec=frontcover&img=1&zoom=1&imgtk=AFLRE73MTG75gKWWTndszQT2Bt0ezLOyQj52QQiaNI3TpKPox8NUm-u0yG2nPievQtA1unkka6Ph_7df_g4-G4tO2mqQ-U9QNaI2NIxqBmzb63K68pVMc74)
هافر در آوریل 2010 دار فانی را وداع گفت
عنوان: پاسخ : کتابچه ارزشمند Secondary contact zones of birds in northern Iran
رسال شده توسط: maryamalipoor49 در اوت 04, 2015, 01:57:39 pm
عالی بود ممنون موفق باشید ;)
عنوان: پاسخ : کتابچه ارزشمند Secondary contact zones of birds in northern Iran
رسال شده توسط: peregrine در اوت 05, 2015, 10:52:27 pm
مد شده واسه تبلیغات کامنت الکی میذارن؟؟