تالار گفتگو پرنده نگری و پرنده شناسی

دسترسی به داخل لانه کمرکولی کوچک و درختی؟

شفایی

دوستان سلام
راهی بنظر کسی میرسه که بدون صدمه به لانه یا تخم یا جوجه ها دسترسی به داخل لانه کمرکولی کوچک و کمرکولی درختی برای بررسی عملکرد تولیدمثلی این پرنده داشت؟
البته خود لانه ها هم در جاههای با دسترسی سخت قرار دارند.
شاخه; مشکن، مرغ را پران نکن.

كاربراني كه از پست شما تشكر كرده اند:


اصغر محمدی

پر بیراه نیست اگر بگویم لانه کمرکلی شاهکاری مهندسی در دنیای پرندگان است. زحمت و حوصله این پرنده و استحکام لانه هم مثال زدنی است

دسترسی بدون صدمه درون لانه کمرکلی کار سختی است و به فرض هم ابزار مکانیکی برای این کار پیدا شود باید در کنارش دوربین بسیار کوچکی برای دقت عمل بیشتر و کم کردن احتمال آسیب به تخم و جوجه به کار گرفته شود.

كاربراني كه از پست شما تشكر كرده اند:


reza_aliasl

جناب شفایی تقریبا راه دسترسی به ابزار حرفه ای محدود شده دوربین های بسیار ریزی که بتوان داخل لانه را بررسی کرد.کاملا با آقای محمدی موافقم این لانه شاهکار مهندسی
کمرکولی هاست که بار ها مشاهده کردم.اگر از جای دیگر لانه شکافی ایجاد بشه از میزان استحکام دیواره های لانه کاسته میشه
(یادش بخیر در دوران دانشگاه مباحث مربوط به استاتیک و مقاوم مصالح را به سختی پاس می کردم فکر نمی کردم روزی دوباره بحثش پیش بیاد)
هرمخلوقی نشانی از خالق دارد.پرندگان شکاری ترجمان شکوه و زیبایی خداوند هستند

كاربراني كه از پست شما تشكر كرده اند:


شفایی

حالا اگه کسای بخواد روی این موضوع کار کنه، باید بی خیالش بشه؟ از دوربینهای مخصوص اندوسکوپی! نمیشه استفاده کرد؟
شاخه; مشکن، مرغ را پران نکن.

Dorostkar

سلام جناب شفایی. بدلیل ساختار لانه و کمبود نور داخل لانه و کوچک بودن اندازه لانه  اینکار کمی مشکلست.
این فیلم از بیرون لانه گرفته شده شاید کمی به شما کمک کند.
http://www.birdforum.tv/action/viewvideo/1511/Western_Rock_Nuthatch/
سرفراز باشید.

كاربراني كه از پست شما تشكر كرده اند:


Alireza Hashemi

با سلام. دوربین های دارای سیستم دید در شب در بازار فراوان است که معمولا با داشتن منبع نوری در روی خودشون میشه کارهایی انجام داد. با توجه به اینکه در سالهای اخیر حجم دوربین های دیجیتال بسیار کم شده، بسیاری از آنها بسیار بسیار کوچکتر از اندازه قالبشان هستند و میشه اونها رو از قاب دست و پا گیرشون خارج کرد. . شما به راحتی با کمک افرادی که تخصص لازم در دوربین های امنیتی و دیجیتال را دارند به نتیجه مطلوب میرسید. ولی فکر نمیکنم به این راحتی ها بشه بیومتری انجام داد. شاید با ایجاد دو تابش خطی لیزری موازی با فاصله مشخص بشه کارهایی برای اندازه گیری مثلا تخم ها کرد ولی برای مثلا وزن جوجه ها و ... جوابگو نیست. ضمنا فکر میکنم شما فصل رو از دست دادید.
من پیشنهاد میکنم مثل خیلی از تحقیقات مشابه از ساخت لانه برای پرنده قبل از فصل زادآوری و جذب پرنده به این لانه استفاده کنید. این لانه میتونه جوری طراحی شده باشه که دریچه هایی برای بررسی لانه در اون تعبیه شده باشه. همینطور میشه پس از فصل زادآوری یکی از لانه های قدیمی رو بازسازی و آماده کار برای سال آینده کرد به طوری که دریجه ای در بخشی که حساسیت پرنده رو برنینگیزه ایجاد کرد. صد البته این دریچه ها باید دارای قابلیت باز و بسته شدن باشن تا در بازسازی سال بعد توسط پرنده بسته نشوند.
نصب دوربین های مدار بسته پیش از شروع زادآوری هم راه معمول و آزمون شده در بسیاری پژوهش ها است.
Go Birding, Go Wild

كاربراني كه از پست شما تشكر كرده اند:


شفایی

درست میفرمایید.
ولی برخلاف شکاریها، توی تحقیقات گنجشک سانان تعداد زیادی نمونه(اینجا لانه) لازمه تا بشه یه کار آماری درست و حسابی روش انجام داد. وگرنه به فرمایش شما میشه چند تا لونه رو با نصب دوربین از قبل یه کارایی روش کرد.
شاخه; مشکن، مرغ را پران نکن.

كاربراني كه از پست شما تشكر كرده اند:


Alireza Hashemi

بله درست میفرمایید. من کمی پرسجو کرده بودم و گویا نوع دوربین چیزیش که مهمه حداقل فاصله فوکوس دوربینه چون اکثرا برای بیش از 80 سانت طراحی شده ولی دوربین های مناسبی هم هست. ضمنا از لامپهای ال ای دی میشه به عنوان منبع نور استفاده کرد و همراه دوربین به داخل فرستاد. آقای" مهدی نبیان " که هم کارشناس ارشد محیط زیست هستن و هم فیلمبردار و عکاس یادم هست کارهای جالبی در این خصوص کرده بودن و تجارب خوبی دارن. مثلا داخل لانه های زمینی هم دوربین فرستاده بودن و فیلمبرداری کرده بودن. 
Go Birding, Go Wild

كاربراني كه از پست شما تشكر كرده اند: