تالار گفتگو پرنده نگری و پرنده شناسی

نقش دریاچه ها ی مصنوعی درجذب پرندگان .

amir beigpour

نقش دریاچه ها ی مصنوعی درجذب پرندگان .
« : سپتامبر 09, 2014, 12:04:18 pm »
با درود برهمگی ، نظر دوستان را میخواستم در رابطه نقش دریاچه های مصنوعی در جذب پرندگان بدونم به عنوان مثال دریاچه پارک چیتگر که یکی دوسالی از آبگیری آن میگذره باعث جذب چند گونه پرنده شده به خصوص درفصل پائیز و مهارجرت  ، درمرداد امسال من تصویری بر فراز پارک گرفتم که به نظر حواصیل خاکستری میاد ،در کل نظر دوستان در مورد این مسئله و مشاهدات دوستان را میخواستم بدونم .باسپاس

كاربراني كه از پست شما تشكر كرده اند:


ghasempouri

پاسخ : نقش دریاچه ها ی مصنوعی درجذب پرندگان .
« پاسخ #1 : سپتامبر 09, 2014, 12:39:56 pm »
سلام امیرجان
فکر میکنم سوالی که مطرح کردید یک سوال مدیریتی در بحث تالاب ها و پرندگان مهاجر باشه
 در واقع میشه این سوال مهم را به سوالات کوچکتری شاخه بندی کرد. مثلا اینها:
- چه مجموعه عواملی باعث میشه بین تالاب های طبیعی Wetlands و تالاب های مصنوعی Artificial Wetlands تفاوت در ارجحیت زیستگاه باشه؟
- آیا تالاب های مصنوعی که غذادهی بشوند و در آن پرندگان اهلی (اردک سرسبز اهلی و غازاهلی) نگهداری بشه میتونه باعث جلب پرندگان بشه؟
- تفاوت در تنوع پوشش گیاهی دو تالاب مختلف تا چه اندازه تاثیر در تنوع و تراکم گونه های آبزی و کنار آبزی داره؟
- چطور میشه که در یک اقلیم تعداد زیادی تالاب یا آبندان داشته باشیم اما تجمع پرندگان تنها در برخی از آنها رخ میده؟
- اینکه یک تالاب در مسیر مهاجرت به عنوان یک کریدور عمل کنه چقدر تاثیر در پر و خالی شدن آن از پرندگان مختلف داشته باشه؟
- تنوع در عمق یک تالاب و همراهی پوشش درخت و نیزار چه انواعی را به مقیم شدن آشیانه سازی جلب میکنه؟
- فاکتورهای اقلیمی و لایه های محیطی 20 گانه (البته تعداد آنها خیلی بیشتره) که پیرامون یک تالاب رو احاطه میکنه چقدر باعث میشه تا آن تالاب به بقیه تالاب ها شباهت پیدا کنه و چه قابلیتهایی رو ایجاد میکنه؟
- چطور ممکنه که یک تالاب که از کنار آن جاده پر ترددی عبور میکنه دارای پرنده است اما تالاب دیگری که به ظاهر انسان دسترسی دورتری به آن داره خالی از پرنده؟
- آیا ممکنه یک گونه خاص (مثلا قو، خوتکا، پلیکان و ...) جمعیت های مختلف با رفتارهای مختلف داشته باشه که در زمستان گذرانی در یک زیستگاه متفاوت عمل کنند؟
خب، پاسخ برخی از اینها که در طبیعت ایران مثال عینی داشته تا حدودی مشخصه. مثلا خدمت تان عرض کنم در مازندران حدود 500 آبندان داریم که کم و بیش ارزش های خاص خودشان را دارند.  در برخی از آنها که بطور کامل تحت تاثیر دخالت انسان قرار داره و حالت طبیعی خودش رو از دست داده هنوز کلونی Penduline tit آشیانه سازی میکنه اما نمیشه انتظار داشت که آبزیان بزرگ جثه هم دیده بشوند. بعدش ما می بینیم بخاطر فاکتورهای عدم امنیت (احیانا صدای گلوله) از همین 500 تالاب تنها تعداد انگشت شماری (کمتر از انگشتان هر دو دست) هستند که پرنده را در خودشان جای میدهند. برای بقیه پرسش ها هم واقعا جواب دادن سخته و ممکنه فاکتورهای اکولوژیکی خاصی وجود داشته باشه که از نظر ما خیلی مهم نباشه اما در عمل تعیین کننده باشه.
سید محمود قاسمپوری

كاربراني كه از پست شما تشكر كرده اند: