تالار گفتگو پرنده نگری و پرنده شناسی

دامگاه های فریدونکنار. تهدیدها و نگرانی ها

Alireza Hashemi

برنامه حرف حساب و توضیحات خوب آقای مهندس "امیری شریفی" در مورد معضل فریدونکنار + کلیب مستند از وضعیت کشتار پرندگان

http://www.telewebion.com/fa/episode/info/1204020/%D8%AD%D8%B1%D9%81-%D8%AD%D8%B3%D8%A7%D8%A8/%D8%B1%D9%81%D8%AA%D8%A7%D8%B1-%D8%AF%D8%B1%D8%B3%D8%AA-%D8%AF%D8%B1-%D8%B1%D8%A7%D8%A8%D8%B7%D9%87-%D8%A8%D8%A7-%D8%AD%DB%8C%D9%88%D8%A7%D9%86%D8%A7%D8%AA
Go Birding, Go Wild

كاربراني كه از پست شما تشكر كرده اند:


Alireza Hashemi



 ۲۹ مهر ۱۳۹۳
 

پایگاه خبری دیده بان محیط زیست و حیات وحش ایران: جلسه ویژه بررسی مسائل و ساماندهی صید غیرمجاز پرندگان در فریدونکنار صبح امروز در سازمان حفاظت محیط زیست تشکیل شد.

به دنبال آغاز فصل مهاجرت پرندگان و شروع فعالیت صیادان و بازار پرنده فروشان فریدونکنار و اعتراض طرفداران محیط زیست به روش های غیرقانونی صید پرندگان، صبح امروز جلسه ای با حضور سرهنگ حمیدرضا خیلدار فرمانده یگان محیط زیست، مجید فدایی مدیرکل روابط عمومی، محمد درویش مدیرکل دفتر آموزش و مشارکت های مردمی و کارشناسان دفتر حیات وحش سازمان محیط زیست، دکتر ناصر مهردادی مدیر کل، کارشناسان و فرمانده یگان محیط زیست استان مازندران و نمایندگانی از سازمان های مردم نهاد حامی محیط زیست در محل سازمان برگزار شد.



در این جلسه مسائل و مشکلات موجود در زمینه صید غیرمجاز پرندگان از طریق روش های غیرقانونی، تلاش های صورت گرفته و راهکارهای پیش رو جهت ساماندهی دامگاه ها و بازار پرندگان فریدونکنار مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

مدیر کل حفاظت محیط زیست مازندران در این نشست ضمن اعلام مشکلات متعدد موجود و موانع پیش رو برای حل معضل فریدونکنار، اظهار داشت: ما بدون ورود جدی و همراهی طرفداران محیط زیست و سازمان های مردم نهاد دوستدار طبیعت قادر به حل این معضل ریشه دار نخواهیم بود.

دکتر مهردادی همچنین از انجام مذاکرات صورت گرفته با مسئولان رده بالای استان از جمله استانداری، مازندران، فرمانداری شهرستان های مرتبط، شورای تامین و نهاد انتظامی در خصوص مشکل صید پرندگان در فریدونکنار و و مصوبات امیدوار کننده ای در این زمینه خبر داد.

سرهنگ حمیلدرضا خیلدار فرمانده یگان حفاظت سازمان محیط زیست نیز جمع آوری تورهای هوایی و برخورد با تخلفات گروهی از صیادان و مقاومت آنها در برابر قانون را وظیفه نیروی انتظامی دانست و گفت: در صورت دریافت مصوبه شورای تامین استان در مورد ساماندهی دامگاه های فریدونکنار، با فرمانده انتظامی استان در مورد برخورد قانونی با متخلفان و جمع آوری تورهای هوایی وارد مذاکره خواهیم شد.

http://www.iew.ir/1393/07/29/30160

« آخرين ويرايش: نوامبر 01, 2014, 10:44:38 am توسط Alireza Hashemi »
Go Birding, Go Wild

كاربراني كه از پست شما تشكر كرده اند:


Alireza Hashemi

سرهنگ خیلدار در گفتگو با باشگاه خبرنگاران خبر داد
تصویب طرح جمع‌آوری دامگاه‌های تالاب فریدونکنار در هفته آینده/ جمع‌آوری دامگاه‌های فریدونکنار در گرو همکاری مردم
فرمانده یگان سازمان حفاظت محیط زیست کشور از تصویب طرح جمع‌آوری دامگاه‌های تالاب فریدونکنار در هفته آینده خبر داد.
 حمیدرضا خیلدار فرمانده یگان سازمان حفاظت محیط زیست در گفتگو با  خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران ، با اشاره به نشستی که طی چند روز گذشته با حضور مدیر کل محیط زیست استان مازندران مبنی بر  حل مشکل دامگاه‌ها در تالاب فریدونکنار برگزار شده بود گفت: در طی این جلسه قرار بر آن شده تا شنبه هفته آینده جلسه‌ای در اداره کل امنیتی استان مازندران با حضور نیروی انتظامی و شورای تأمین استان برگزار شود تا راهکار مناسبب برای برخورد با متخلفین در قالب یک طرح اتخاذ شود.

فرمانده یگان سازمان حفاظت محیط زیست کشور گفت: یگان حفاظت محیط زیست و شورای تأمین استان مازندران در تلاش است تا هفته آینده طرحی را مبنی بر جلوگیری از شکار غیر مجاز پرندگان در تالاب فریدونکنار به تصویب برساند.

وی با اشاره به تدوین طرح برخورد با متخلفین اظهار داشت: با تصویب این طرح یگان حفاظت محیط زیست به هیچ وجه کوتاهی در زمینه برخورد با متخلفان به خرج نمی‌دهد و به صورت جدی با آنها برخورد خواهد کرد.

خیلدار با تأکید بر دائمی بودن این طرح بیان داشت: در راستای این طرح قرار بر آن است که هر چند روز یک بار اکیپی برای سرکشی به محل دامگاه‌ها اعزام شود و با متخلفین برخورد شود.

فرمانده یگان سازمان حفاظت محیط زیست با تأکید بر این که جمع‌آوری کامل دامگاه‌ها تنها زمانی امکان پذیر است که تمام ارگان‌های ذیربط با یگان حفاظت محیط زیست همکاری کنند، تصریح کرد: تا زمانی که فرماندار فریدونکنار که رئیس شورای تأمین شهرستان است برای انجام تدابیر امنیتی با یگن حفاظت محیط زیست همکاری کنند یگان به تنهایی قادر به انجام هیچ فعالیتی نیست.

خیلدار با اشاره به اینکه معضل سال‌هاست که گریبان پرندگان تالاب فریدونکنار را گرفته است، اظهار داشت: از گذشته تعدادی از دامگاه‌ها مجوزنصب داشته‌اند اما متأسفانه در دولت قبلی به دلیل عدم توجه به این موضوع عده‌ای از شکارچیان به صورت غیر قانونی به نصب دامگاه پرداخته‌اند.

وی با اشاره به این که جمع آوری دامگاه‌ها نیاز به همکاری همه جانبه مردم دارد، افزود: مردم باید برای جمع‌آوری این دامگاه‌ها با یگان و اداره محیط زیست استان مازندران همراه باشند تا زمانی که مردم همکاری نکنند هیچ ارگانی نمی‌تواند اقدام مناسبی در این زمینه انجام دهد.

وی در پایان گفت: یگان ویژه حفاظت محیط زیست خواهان همکاری همه جانبه دادستان شهرستان فریدونکنار و فرمانداراین شهر برای جمع آویر دامگاه‌ها است.

http://www.yjc.ir/fa/news/5027793/تصویب-طرح-جمع‌آوری-دامگاه‌های-تالاب-فریدونکنار-در-هفته-آینده-جمع‌آوری-دامگاه‌های-فریدونکنار-در-گرو-همکاری-مردم
Go Birding, Go Wild

كاربراني كه از پست شما تشكر كرده اند:


peregrine

همون حرف های قبلی رو به صورتی دیگه تکرار میکنن!
«مذاکره میکنیم... مردم کمک کنن!!»

همون مردم دارن این کارو انجام میدن؛ سمن ها هم تا قوه قضاییه و ناجا کمک نکنه که کاری از دستشون بر نمیاد...
سعید گله داری

كاربراني كه از پست شما تشكر كرده اند:


Dorna Mojab

کد خبر: ebe6d15  تاریخ: 1393/8/14  چهارشنبه-13:26

حمایت مسوولان امنیتی استان مازندران از «کمپین پرواز»
حمایت از برخورد قاطع با دام های هوایی

جلسه ساماندهی نسل کشی پرندگان در منطقه فریدونکنار با حضور نمایندگان «کمپین پرواز» و مسوولان امنیتی استان در محل استانداری مازندران برگزار شد.

به گزارش پایگاه خبری دیده بان حقوق حیوانات در این جلسه که به میزبانی دفتر امنیتی و انتظامی استانداری مازندران برگزار شد، مدیرکل امنیتی استان قاطعانه از اداره کل محیط زیست مازندران حمایت کرد.
عنایتی ادعای معیشتی بودن نسل کشی پرندگان مهاجر را غیر عقلایی و غیر قابل پذیرش دانسته و مقابله با این پدیده زشت را خدمت به نظام و مردم معرفی کرد.
این مسوول امنیتی اظهار امیدواری کرد در سال های آتی این مشکل در استان وجود نداشته باشد.
مدیر کل محیط زیست مازندران با ابراز شکایت سازمان های بین المللی در رابطه با اینکه ایران به تعهداتش در قبال پرندگان مهاجر عمل نمی کند، معضل نسل کشی پرندگان مهاجر در فریدونکنار را دون شان مردم منطقه و نظام معرفی کرد.
دکتر مهردادی ضمن حیاتی دانستن نقش سمن های زیست محیطی، شرایط محیط زیستی منطقه را نگران کننده عنوان کرد.
در ادامه فرمانده یگان حفاظت محیط زیست قرق برخی مناطق و نسل کشی پرندگان را جرم مشهودی اعلام کرد که باید با آن از نظر انتظامی متناسب با شان نظام برخورد کرد.
سرهنگ خیلدار برخورد پایدار و همراه با تدبیر مقامات انتظامی را لازمه محو بی قانونی در نسل کشی پرندگان دانست.
دادستان استان اهمیت بالای برخورد با شکار از منظر قضایی را تا حدی دانست که حتی شروع به آن نیز جرم انگاشته می شود.
حسینی روش های ویژه کنترل و برخورد قاطع با این معضل را برشمرد و راه های عملیاتی آن را به بحث گذاشت.
در ادامه سایر مسوولان امنیتی و انتظامی و همچنین نمایندگان برخی سمن های استانی و نمایندگان اداره کل محیط زیست استان، به ارایه دیدگاه های ویژه مرتبط با این معضل پرداختند.
نهایتا نمایندگانی از کانون محیط بان و دیده بان حقوق حیوانات به عنوان نمایندگان «کمپین پرواز» ضمن معرفی کمپین، حامیان آن، اهداف و مطالعات انجام شده، سوابق و امکانات قابل ارایه برای هرگونه همکاری در راه رفع معضل نسل کشی پرندگان مهاجر در منطقه اعلام آمادگی کردند.
تاکید بر برخورد با دام های هوایی در اولین گام به عنوان خواسته «کمپین پرواز» مورد تایید مسوولان استانی قرار گرفت.
این جلسه با حضور مسوولان امنیتی، قضایی، دولتی، انتظامی و نمایندگان «کمپین پرواز» برگزار شد.

 لینک خبر
Birdwatching

Your lifetime ticket to the theater of nature

كاربراني كه از پست شما تشكر كرده اند:


Dorna Mojab

گروه اجتماعی - محیط زیست نسیم، مورخ 1393/09/05

مسئولان برخورد قاطع با نسل‌کشی پرندگان مهاجر در فریدونکنار داشته باشند

کمپین پرواز در بیانیه‌ای اعلام کرد: متاسفانه عدم برخورد جدی مسئولان در سال‌های گذشته با صیدغیر قانونی پرندگان مهاجر سبب شده شبکه‌ای از صید غیرقانونی پرندگان ایجاد و به استان‌های مجاور نیز تسری یابد

به گزارش «نسیم» در این بیانه آمده است» از فعالیت کمپین پرواز با هدف توقف نسل کشی پرندگان در منطقه فریدونکنار چندی می‌گذرد. با توجه به برخی صحبت‌های مطرح شده درباره هدف و علل ایجاد این کمپین و همچنین جهت اطلاع رسانی از وضعیت کنونی این معضل زیست محیطی، اولین بیانیه رسمی هیات رییسه کمپین به شرح ذیل اعلام می‌شود.
 هدف اعلام شده کمپین پرواز در سال ۱۳۹۳ که رسما به اطلاع مسئولین سازمان محیط زیست و اداره کل استان مازندران نیز رسیده است، جمع‌آوری دامهای هوایی نه تنها در بخش دامگاه‌ها که سراسر استان مازندران است.
 در مورد علل و عوامل اتخاذ این تصمیم برخی موارد برای اطلاع عموم ذکر می‌شود.
 دامهای هوایی به عنوان یکی از روشهای صید کنونی، کوچک‌ترین شباهتی به صید سنتی پرندگان در منطقه نداشته و چنین روشی برای دهه‌های متمادی نه تنها در منطقه فریدونکنار و استان مازندران که در کل کشور غیر قانونی اعلام شده است؛ چنانکه در قوانین صید و شکار سازمان حفاظت محیط زیست (ممنوعیت‌ها و محدودیت‌های شکار و صید – ب-۱۰) بطور مستقیم با ذکر عبارت «شکار مرغابی و سایر پرندگان آبی با تور هوایی»، این مورد - حتی در صورت داشتن پروانه - از موارد تخلف شکار و صید اعلام شده است. صید بدون ضابطه و نظارت، ایجاد ناامنی برای همه گونه‌های پرندگان منطقه و صید گونه‌های حمایت شده در کنار دیگر جانوران، آسیب دیدگی جدی بسیاری از پرندگان در لحظه برخورد با تور‌ها یا در ادامه گرفتاری و همچنین غیر انتخابی بودن گونه در هنگام صید، تنها برخی جوانب مخرب استفاده از این روش صید غیر قانونی است.
 متاسفانه عدم برخورد جدی مسئولان استان مازندران در سالهای گذشته سبب شده است این تخلف به سرعت به دیگر استانهای مجاور نیز تسری یافته و هم اکنون شاهد ایجاد شبکه‌ای از صید غیرقانونی پرندگان نه تنها در استان مازندران که در استانهای مجاور باشیم. یقینا اجرایی نشدن قوانین در بخشی از کشور سبب جسارت بیشتر متخلفین در سایر بخشهای کشور نیز خواهد شد. کمپین پرواز با استناد به قوانین مصوبه شکار و صید سازمان حفاظت محیط زیست، خواستار اجرای هرچه سریع‌تر این قانون در منطقه فریدونکنار است.
 طی جلسه حضوری نمایندگان کمپین پرواز در تاریخ ۲۸ مهرماه ۱۳۹۳ با حضور برخی مسئولان سازمان حفاظت محیط زیست و مدیر کل استان مازندران و هیات همراه، رسیدگی و برخورد سریع با متخلفین و برپاکنندگان دامهای هوایی وعده داده شد که مورد تایید فرمانده محترم یگان حفاظت و نمایندگان معاونت طبیعی سازمان نیز قرار گرفت. همچنین در جلسه روز شنبه مورخ ۱۰ آبان ماه ۱۳۹۳ که در دفتر امنیتی انتظامی استانداری مازندران برگزار شد مسئولان حاضر، جمع آوری دامهای هوایی به عنوان یکی از روشهای غیرقانونی شکار و صید را تایید و راهکارهای عملی را برای عملیاتی شدن این تصمیم ارایه کردند. متاسفانه هم اکنون پس از گذشت بیش از یک ماه نه تنها از اجرایی شدن این تصمیمات خبری بگوش نمی‌رسد که متخلفین با مشاهده عدم توانایی سازمان حفاظت محیط زیست در اجرایی کردن قوانین مصوبه خویش، به ازدیاد دامهای هوایی و گسترش بیش از پیش این تخلف اقدام کرده و علنا با دهن کجی به قوانین و مقررات سازمان حفاظت محیط زیست به مقابله و ایستادگی در برابر قانون افتخار می‌کنند.
 تاسف بار‌تر آنکه در پناهگاه حیات وحش فریدونکنار که طبق اطلس مناطق حفاظت شده ایران (طرح انتشار یافته معاونت محیط زیست و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست در سال ۱۳۸۵) به عنوان یکی از مناطق تحت مدیریت آن سازمان معرفی شده است نیز دامهای هوایی برپاشده است. این خبر که یقینا قلب هر دوستدار حیات وحش را بدرد می‌آورد خود دلیل دیگری بر ناکارآمدی بخش اجرایی استان مازندران در مطالبه حقوق ملی کشور از سودجویان و متخلفان است.
 کمپین پرواز ضمن اعلام اعتراض به عدم اجرای قوانین توسط اداره کل محیط زیست استان مازندران و مسئولان استان، خواستار رسیدگی هرچه سریع‌تر مسئولان کشور به این فاجعه زیست محیطی و برخورد قاطع با قانون شکنانی است که آشکارا خود را تافته جدا بافته از دیگر مناطق کشور تصور کرده و به حقوق عامه مردم تجاوز می‌کنند. یقینا در جمهوری اسلامی ایران، عدم توانایی اداره و یا سازمانی خاص دلیلی بر حقانیت فعالیت قانون شکنان و جرایم مشهود آنان نخواهد بود.

لینک خبر
Birdwatching

Your lifetime ticket to the theater of nature

كاربراني كه از پست شما تشكر كرده اند:


Alireza Hashemi


کد خبر: 0ecfe0c
•تاریخ: 1393/10/3 چهارشنبه-14:04

بازدید وزیر دادگستری از تالاب بین‌المللی ازباران فریدونکنار/ پورمحمدی: نباید اجازه تجاوز به حریم پرندگان را داد

وزیر دادگستری از تالاب بین‌المللی ازباران شهرستان فریدونکنار بازدید کرد. حجت‌الاسلام پورمحمدی در جریان این بازدید از استاندار مازندران خواست تا در حواشی تالاب های فریدونکنار از ورود افراد سودجو جلوگیری شود و به ویژه شکارچیان اجازه ورود نیابند.





به گزارش روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست مازندران، حجت‌الاسلام مصطفی پورمحمدی در بازدید از تالاب بین‌المللی ازباران با بیان اینکه حضور بیش از دو هزار قوی مهاجر در این تالاب نشانه مهمان‌نوازی اهالی منطقه است، گفت: این طبیعت زیبا باید حفظ شده و اجازه ورود افراد سودجو به حاشیه آن داده نشود.

وزیر دادگستری ضمن قدردانی از مهمان‌نوازی مردمی که از غذاهای خانگی برای قوها تغذیه می‌آورند، گفت، باید قدردان این مردم بود و مسئولین حفاظت محیط زیست نیز نباید اجازه تجاوز به حریم این پرندگان زیبا را بدهند.

لازم بذکر است روستای ازباران به دلیل تقدیم بیش از 44 شهید برای اعتلای ایران اسلامی که بیشتر آنها از درجه بالای نظامی در دوران دفاع مقدس برخوردار بودند به عنوان روستای نمونه کشوری انتخاب شد که وزیر دادگستری مهمان ویژه مراسم یادواره 44 شهید این روستا در مجتمع فرهنگی روستای ازباران بود.


عكس هاي مرتبط :
 


http://www.doe.ir/Portal/home/?news/196210/196225/423132/بازدید وزیر دادگستری از تالاب بین‌المللی ازباران فریدونکنار/ پورمحمدی: نباید اجازه تجاوز به حریم پرندگان را داد
Go Birding, Go Wild

كاربراني كه از پست شما تشكر كرده اند:


Alireza Hashemi



در گفت‌وگو با میزان اعلام شد

درخواست کمک از قوه قضائیه برای توقف کشتار پرندگان در فریدون کنار/ جمع آوری تورهای هوایی توسط مردم

 

خبرگزاری میزان:  مدیرکل محیط زیست مازندران با اعلام خبر جمع آوری تورهای هوایی در کریدور حرکت پرندگان بین دو منطقه سرخرود و فریدون کنار توسط سازمان های مردم نهاد گفت: برای مقابله با کشتار پرندگان در منطقه فریدون کنار به کمک دستگاه قضائی و نیروی انتظامی نیاز داریم.

ناصر مهردادی در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی میزان، با ابراز تاسف از این که طی سال های گذشته حجم فعالیت ها در خصوص جمع آوری تورهای هوایی و مقابله با کشتار پرندگان، به دلایل مختلف رضایت بخش نبوده است، اظهار کرد: نبود برخورد با این موضوع منجر به تعدد دام ها در مناطق مختلف شده است. این در حالی است که در ابتدا دام هوایی تنها در منطقه فریدون کنار به تعداد زیاد دیده می شد، اما به دلیل نبود برخورد موثر، این رفتار به تدریج به سایر نقاط گسترش یافت.

وی با بیان این که در سال جاری بر مبارزه با گسترش دام های هوایی به سایر مناطق تمرکز کرده ام، خاطرنشان کرد: بدین منظور چندین بار با کمک نیروهای یگان حفاظت پاکسازی تورهای هوایی را انجام دادیم. اشاره به این نکته ضرورت دارد که مقابله با تورهای هوایی و کشتار پرندگان در منطقه خاص فریدون کنار به دلیل مسائل خاص منطقه، تنها توسط سازمان محیط زیست امکان پذیر نیست.

مهردادی با درخواست کمک از  دستگاه قضائی و نیز نیروی انتظامی برای جمع آوری تورهای هوایی در منطقه فریدون کنار، اذعان کرد: دو طرح را تحت عنوان طرح پنج ساله و نیز طرح ضربتی تهیه کرده ایم تا بتوانیم با کمک دستگاه های قضائی و سازمان های مرتبط آن را اجرایی کنیم. این طرح در حال حاضر به شورای تامین استان جهت تصویب ارائه شده است. با دریافت مجوز از سوی شورای تامین می توانیم وارد فاز اجرا شویم.

مدیر کل محیط زیست مازندران از جمع آوری تورهای هوایی در کریدور حرکت پرندگان بین دو منطقه سرخرود و فریدون کنار خبر داد.

مهردادی با بیان اینکه این جمع آوری در روز اول دی توسط نیروهای مردمی و سازمان های مردم نهاد انجام شد، در خاتمه عنوان کرد: پرندگانی مانند مرغابی هوایی، اردک، قو و ... در فصل حرکت خود مانورهای زیبایی را انجام می دهند با جمع آوری تورهای هوایی در این منطقه، از این پس، پرندگان می توانند با خیالی آسوده به حرکات و مانور خود در این کریدور بپردازند.


http://www.mizanonline.ir/fa/content/23332
Go Birding, Go Wild

كاربراني كه از پست شما تشكر كرده اند:


ghasempouri

دوستان همانطورکه مطلع هستید حدود 3 هفته قبل تعدادی از صیادان (دامگاه داران) منطقه سرخرود با ریختن گازوئیل در زیستگاه سابق قوها و خالی کردن آب زمین ها اقدام به متواری کردن قوها کرده اند که باعث شده جمعیت به زیستگاه سال 86 برگردد. یعنی جایی بین خطوط انتقال گاز - روستای ازباران - لپوی ازباران (صیدگاه چنگرها).
این منطقه وسعت کمتری از جای قبلی دارد و دسترسی به آن کمی دشوارتر است و احتمالا بازدید کننده و کمک کننده به قوها کمتر از قبل خواهد شد. از طرفی فاصله کنونی قوها از دکل های برق فشار قوی بیشتر شده و این امید می رود که مصدومیت ناشی از برخورد قوها به این تاسیسات کاهش یابد.
هفته گذشته 2 بال قوی فریادکش در یک ملک خصوصی در شهرستان نور در مجاورت جاده اصلی فرود آمد. خوشبختانه هنوز آنجا اقامت دارند و گاهی به اطراف آبگیر تردد دارنداما دوباره بر میگردند. زمین با دیوار محصور می باشد.
هنوز فکر میکنم در مورد آبندان هایی که رژیم حقوقی آب آن در تابستان به نام حقابه ارزشمند است و در زمستان از آب لبریز است می توان به زیستگاه جایگزین فکر کرد و از درگیری با مردم محلی پرهیز کرد. فقط و فقط مساله امنیت باید برقرار گردد چون این آبندان ها متولی خاصی به غیر از شورای روستا ندارد و مشکل خاصی برای تاسیس زیستگاه جدید برای پرندگان رخ نخواهد داد
سید محمود قاسمپوری

كاربراني كه از پست شما تشكر كرده اند:


halcyon

گزارش ناظران رادیو فرانسه از کشتار پرندگان در فریدونکنار:

http://observers.france24.com/fa/content/20150115-Massacre-Migratory-Bird-north-iran-fereydounkenar-international

كاربراني كه از پست شما تشكر كرده اند:


Alireza Hashemi

دامگاههای فریدونکنار - معضلات و چالشها

شبکه دو برنامه طبیعت 360 درجه - 24 آذرماه 94

http://www.telewebion.com/fa/1384003/%DB%B2%DB%B4-%D8%A2%D8%B0%D8%B1-%DB%B1%DB%B3%DB%B9%DB%B4/%D8%B7%D8%A8%DB%8C%D8%B9%D8%AA-360-%D8%AF%D8%B1%D8%AC%D9%87.html







« آخرين ويرايش: دسامبر 16, 2015, 12:07:27 pm توسط Alireza Hashemi »
Go Birding, Go Wild

كاربراني كه از پست شما تشكر كرده اند:


Alireza Hashemi





قتل عام در فریدونکنار؛ نفوذ متخلفان یا کوتاهی مسئولان؟


علیرضا هاشمی*

کد خبر: ۵۵۵۱۶۴تاریخ انتشار: ۲۸ آذر ۱۳۹۴ - ۲۲:۲۴ - 19 December 2015


هرروز خبر کشتار و صید غیرمجاز هزاران هزار پرنده از منطقه مازندران و خصوصا فریدونکنار بگوش می‌رسد. حجم این غارت تنوع زیستی ملی ما به اندازه ای است که سال گذشته یک کمپین مردمی  نیز در مخالفت با وضعیت موجود براه افتاد و گروههای مردمی و متخصصین صحبتها و نظرات زیادی ارایه دادند. با ارسال نامه ای از سوی بخش مردمی، مورد به بازرسی سازمان حفاظت محیط زیست کشیده شد و وعده و وعیدهایی نیز به معترضین داده شد. همان وعده هایی که دوباره امسال نیز از جانب سازمان حفاظت محیط زیست شنیده می شود ولی کوچکترین حرکت موثری صورت نگرفته است.

اما دردناک تر آنکه نه تنها از حجم این تخلفات کم نشده که دیده ها و شنیده ها حکایت از آن دارد که این دزدی میراث ملی کشورمان باقدرت بیشتری ادامه دارد. هرچند هر از گاهی خبری بر مبنای دستگیری چند متخلف آن هم درجاهای دیگری از این استان در بوق و کرنا می شود اما گویا همه آن خبرها تنها برای سرپوش گذاشتن بر فاجعه نسل کشی پرندگان در جای دیگری از استان مازندران بنام  فریدونکنار است که در سایه لطف بیکران سازمان حفاظت محیط زیست به متخلفان، با شدت و قدرت در حال انجام است.

جالب آنکه این تخلف آنچنان است که تمامی پناهگاه حیات وحش فریدونکنار، که قانونا به همه ملت ایران تعلق دارد و سازمان محیط زیست موظف به حراست و صیانت از آن می باشد، بطور کامل در دست متخلفان است و تورهای هوایی که طبق متن روشن و شفاف قوانین شکار و صید آن سازمان از جمله مصادیق ابزار و ادوات غیرمجاز صید بشمار می رود، آشکارا در کل وسعت این پناهگاه رسمی حیات وحش بپا شده است تا عده ای محدود حق عامه ملت ایران را آشکارا و بی دغدغه به یغما برند.

این فاجعه زمانی در حال وقوع است که خبر دستگیری متخلفینی که در دیگر استانهای کشور تنها چند پرنده صید یا شکارکرده اند، چنان در خبرها اعلام می شود که گویی مدال افتخاری برای سازمان حفاظت محیط زیست کشور بشمار می‌رود. گویا هیچ کس در دیگر مناطق کشور حق صید و شکار غیرقانونی ندارد اما منطقه فریدونکنار از دید آن سازمان، خاک کشور ایران و مشمول قوانین صید و شکار آن محسوب نشده و نمی‌شود. روند کنونی شایعاتی را نیز بر سر زبانها انداخته است که نزدیکی قومی مدیران ارشد بخش نظارت شکار و صید کشور با مردم مازندران، روابط پشت پرده برخی مسئولان استانی با متخلفان یا حتی حواشی نزدیکی انتخابات مجلس، تنها بخشی از آن است که رد یا قبول آنها نیازمند تحقیق و بررسی بیشتر مسئولان امر است.

اما بهرحال این موارد بدان اهمیت بوده است که سرکار خانم دکتر ابتکار، ریاست محترم سازمان حفاظت محیط زیست، چند هفته قبل درباره این معضل عنوان کرده بود:

"متاسفانه بسیاری از مسئولان محلی و مقامات محلی به نوعی در این زمینه دخیل شده‌اند. بالاخره اقوام و آشنایان آنها در این کار دخیل هستند که این موضوع باعث شده، مسأله پیچیدگی‌هایی پیدا کند. "

حال سوال اینجاست که آیا قوانین شکار و صید سازمان حفاظت محیط زیست تنها برای عده ای متخلف خرده پا قابل اجراست و مواردی چون قضیه فریدونکنار، وقتی به تخلفات سنگین و سودهای کلان می رسد با دفاع مسئولان، پوششی سبز یافته و قانونی می شود یا سرانجام نهادی در این کشور وجود دارد تا با نظارت بر سازمان حفاظت محیط زیست و نحوه عملکرد و مقایسه رویکرد آن سازمان در نقاط مختلف کشور، پرده از اسرار تخلفاتی اینچنین بردارد؟

آیا سازمانی که  نمی تواند حتی پناهگاه حیات وحش تحت نظارت مستقیم خویش را از متخلفان پس بگیرد، می‌تواند موارد کلان زیست محیطی کشور را چاره کند؟ آیا قوانین این سازمان تابع مکان و استان است و در یک جا هر بی قانونی و تعرض به حیات وحش کشور آزاد و در جای دیگر کوچکترین تخلف با جریمه سنگین و دستگیری متخلفان روبروست؟

آیا این وضعیت سبب نخواهد شد کسانی که هم اکنون به قانون احترام می گذارند نیز به بی قانونی و تخلف کشیده شوند؟ آیا عدم برخورد قاطع با این قانون شکنان در گذشته، مسبب اوضاع آشفته بخش شمالی کشور در خصوص شکار و صید نیست؟ آیا با روند کنونی این وضعیت به کل کشور سرایت نخواهد کرد؟ چه کسی پاسخگوی این معضل است و چه کسی بر کار مدیران مرتبط نظارت می‌کند؟

شاید قوانین صید و شکار در کشور ما تنها برای آن دسته از قانونشکنان رنگ دارد که حجم تخلفشان پایین باشد و مافیای کشتار پرندگان در فریدونکنار به لبخند سازمان متولی در از دست دادن پناهگاه حیات وحش ملی کشور و همکاری در دیده نشدن آن سیاه چاله عمیق پرندگان  دل خوش کرده است. شاید دهن کجی این متخلفین به قوانین برای برخی مسئولان چندان مورد مهمی قلمداد نمی‌شود. همان متخلفینی که سال گذشته رسما در برابر مجریان قانون صف کشیدند تا ضابطین قضایی سازمان حفاظت محیط زیست سرافکنده منطقه را  ترک کنند و قانون باز هم اجرایی نشود.

شاید باز هم مدیران تقصیر را برگردن گذشتگان  می‌گذارد تا میزها را چند روزی بیشتر برای خود حفظ کنند. و شاید دیگر مسائلی در پس پرده در جریان است که خوب یا بد ما از آن بی خبریم.

آیندگان این سرزمین عملکرد ما را به قضاوت خواهند نشست. باشد که سرافکنده نباشیم.

http://www.tabnak.ir/fa/news/555164/قتل-عام-در-فریدونکنار-نفوذ-متخلفان-یا-کوتاهی-مسئولان

Go Birding, Go Wild

كاربراني كه از پست شما تشكر كرده اند:


Alireza Hashemi

عملیات گسترده محیط زیست جهت تخریب دامهای هوایی در فریدونکنار آغاز شد

 ۵ دی ۱۳۹۴
 

پایگاه خبری دیده بان محیط زیست و حیات وحش ایران (iew): عملیات گسترده نیروهای یگان محیط زیست استان مازندران جهت تخریب و جمع آوری دام های هوایی در فریدونکنار صبح امروز آغاز شد.

این عملیات با حضور ۵۰ نفر از نیروهای یگان محیط زیست مازندران با پشتیبانی مامورین نیروی انتظامی و مقامات قضایی این استان هم اکنون (ساعت ۱۲/۴۵ روز شنبه) در حال انجام است.

بر اساس اطلاعات دریافتی از منطقه اکثر تورهای هوایی برپا شده در شالیزارها و آب بندان های اطراف دامگاه فریدونکنار تخریب و جمع آوری شده است.

گروهی از صیادان جهت مقابله و درگیری با نیروهای محیط زیست تجمع کرده اند که خوشبختانه با حضور مامورین نیروی انتظامی و مقامات قضایی تا این لحظه هیچگونه تنش و درگیری بوجود نیامده است.

جزئیات تکمیلی در این خصوص این رخداد بسیار مهم متعاقبا اعلام خواهد شد.

http://www.iew.ir/1394/10/05/43713
Go Birding, Go Wild

كاربراني كه از پست شما تشكر كرده اند: