تالار گفتگو پرنده نگری و پرنده شناسی

انواع دوربین‌های دوچشمی و کاربرد آنها

fateme.fathi

دوربین‌های دوچشمی یکی از پرکاربردترین ابزارها هستند. اما این دوربین‌ها انواع گوناگونی برای استفاده‌های مختلف دارند. انتخاب دوربین مناسب هنگام خرید، می‌تواند یکی از چالش‌های خرید این وسیله مفید باشد. استفاده‌های معمول از دوربین دو چشمی برای مردم عادی، هنگام طبیعت‌گردی، در استادیوم‌های ورزشی، کوهنوردی و کمپینگ است

انواع دوربین‌های دوچشمی و کاربرد آنها

دوربین‌های دوچشمی یکی از پرکاربردترین ابزارها هستند. اما این دوربین‌ها انواع گوناگونی برای استفاده‌های مختلف دارند. انتخاب دوربین مناسب هنگام خرید، می‌تواند یکی از چالش‌های خرید این وسیله مفید باشد. استفاده‌های معمول از دوربین دو چشمی برای مردم عادی، هنگام طبیعت‌گردی، در استادیوم‌های ورزشی، کوهنوردی و کمپینگ است.
روی دوربین‌ها معمولاً دو یا سه عدد حک می‌شود که هر کدام معنای مخصوص به خود را دارند. عدد اول سمت چپ نشان‌دهنده میزان بزرگنمایی دوربین است. این کار با بزرگ‌تر شدن زاویه دید رخ می‌دهد که باعث می‌شود، اشیاء نزدیک‌تر به نظر آیند. عدد دوم نشان‌دهنده قطر لنز شیئی است. هرقدر این عدد بزرگ‌تر باشد، تصویر روشن‌تری دیده می‌شود. عدد آخر هم به این معناست که فضایی در فاصله ۹۱۰ متری با چه پهنایی دیده می‌شود.
دوربین‌های سبک و کوچک دوچشمی برای استفاده در استادیوم‌ها و پیاده‌روی‌های معمول خارج از خانه مناسب است. این دوربین‌ها هنگامی که می‌خواهید سبک باشید و کوله پشتی به همراه ندارید مناسبند. چرا که به راحتی می‌توانید آنها را در جیب خود بگذارید و یا از گردنتان آویزان کنید. این دوربین‌ها معمولاً بزرگنمایی ×۷ الی ×۱۰ دارند.
برای شکار هم دوربین‌هایی با همین بزرگنمایی کافی هستند. برای شکار از فاصله دور هم دوربین‌های با بزرگنمایی ×۱۲ الی ×۱۶ لازم است. در بزرگنمایی‌های اینچنینی کاربر نیاز به پایه دوربین دارد. چرا که در این بزرگنمایی حرکت دست تصویر را به کلی محو می‌کند.
برای تماشای پرندگان نیز استاندارد خاصی برای دوربین‌ها وجود دارد. بزرگنمایی لازم برای این کار ×۸ است که قطر عدسی ۴۵ میلیمتر داشته باشد. (۴۲×۸) اگر تمایل به دیدن جزئیات بیشتر و پرند‌های کوچک‌تر داشته باشید باید دوربین‌های ×۱۰ تا ×۱۲ با قطر عدسی ۴۲ الی ۵۰ را استفاده کنید. (۵۰-۴۲×۱۲-۱۰)
سرانجام اگر تمایل دارید که از دوربین خود در دریا و قایق سواری استفاده کنید، بزرگنمایی بالا برای شما مفید نخواهد بود. برای این کار بهتر است دوربین‌های ×۷ الی ×۸ انتخاب کنید. قطر عدسی شیئی هم بهتر است بین ۴۲ تا ۵۰ میلیمتر باشد. (۵۰-۴۲×۸-۷) آنچه در این شرایط برای دوربین شما بسیار اهمیت پیدا می‌کند، ضدآب بودن دوربین و لاستیک محکم دور لنزهاست.
به طور کلی دوربین‌های دوچشمی را از نظر اندازه می‌توان به چهار دسته تقسیم کرد:
۱- دوربین‌های کوچک: قطر عدسی شیئی آنها کمتر از ۵۱ میلیمتر است. مانند ۳۰×۸، ۴۵×۱۲، ۵۰×۷  و ۵۰×۱۵٫
۲- دوربین‌های متوسط: قطر عدسی شیئی بین ۵۱ تا ۸۱ میلیمتر دارند. مانند ۶۰×۲۰، ۷۰×۱۵ و ۸۰×۲۰٫
۳- دوربین‌های بزرگ: قطر عدسی شیئی بین ۸۱ تا ۱۰۱ میلیمتر است . مانند دوربین ۱۰۰×۲۵٫
۴- دوربین‌های بسیار بزرگ و با کاربری نظامی: دوربین‌های غول پیکری هستند که قطر عدسی شیئی شان بیش از ۱۰۱ میلیمتر است. مانند ۱۲۰×۲۰ و ۱۵۰×۴۰٫