تالار گفتگو پرنده نگری و پرنده شناسی

قرقی

عاطفه موسویان

قرقی
« : مارس 31, 2012, 12:22:07 am »
سلام.
 این قرقی رو امروز 11-01-91 در پارک کوهسار دیدم.

   Model: Canon EOS 50D
   Date/time original: 3/30/2012 7:18:57 AM
   Shutter speed value: 1/332 s
   Aperture value: f/6.4
   ISO speed ratings: ISO 1000
   Exposure bias value: -1.33 eV
   Metering mode: Pattern
   Flash: Flash did not fire, compulsory flash mode
   Focal length: 400 mm
   White balance: Auto white balance

Pooyan

پاسخ : قرقی
« پاسخ #1 : مارس 31, 2012, 12:30:41 am »
عکس خوبی شده خانم موسویان. تشکر از این ارسال زیبا
محسن واحدي پور

كاربراني كه از پست شما تشكر كرده اند:


reza_aliasl

پاسخ : قرقی
« پاسخ #2 : مارس 31, 2012, 12:59:38 am »
خانم موسویان تبریک میگم!
عکس بسیار زیبایی است.لذت بردم
رنگ زیبای صخره ها که یک جورایی رنگ خاکستری پرنده توش استتار شده اما سفیدی سطح زیری بدن به همراه زردی چشم ها و پاها یک نیمچه تضادی را ایجاد کرده طوریه که انگار خواستید یک پوستر تمام هنری از پرنده تهیه کنید.
هرمخلوقی نشانی از خالق دارد.پرندگان شکاری ترجمان شکوه و زیبایی خداوند هستند

كاربراني كه از پست شما تشكر كرده اند:


kasra

پاسخ : قرقی
« پاسخ #3 : مارس 31, 2012, 10:37:22 am »
خانم موسوی بسیار عالیست زنده باد.
کسری حقگو

كاربراني كه از پست شما تشكر كرده اند:


vulture

پاسخ : قرقی
« پاسخ #4 : مه 17, 2013, 03:56:21 pm »
خانوم موسویان این یک ALBINO SPAWK
طوفان بپا کردین . عجب اقبال بلندی دارین این خیلی خیلی نادر است خیلی مدتهاست که اینقدر شگفت زده نبودم .

كاربراني كه از پست شما تشكر كرده اند:


طرلان

پاسخ : قرقی
« پاسخ #5 : مه 17, 2013, 06:56:21 pm »
سلام vulture عزيز اكه لطف كنين درباره اين كونه توضيح بدين ممنون ميشم

كاربراني كه از پست شما تشكر كرده اند:


عاطفه موسویان

پاسخ : قرقی
« پاسخ #6 : مه 18, 2013, 02:31:52 pm »
سپاس گزارم. من هم الان با خواندن مطلب شما شگفت زده شدم :)
دوست دارم بیشتر در مورد این گونه ای که فرمودید بدونم. و ممنون میشم از اطلاعات تکمیل کننده شما.

شاد باشید

كاربراني كه از پست شما تشكر كرده اند:


Pooyan

پاسخ : قرقی
« پاسخ #7 : مه 18, 2013, 03:06:01 pm »
خانوم موسویان این یک ALBINO SPAWK
طوفان بپا کردین . عجب اقبال بلندی دارین این خیلی خیلی نادر است خیلی مدتهاست که اینقدر شگفت زده نبودم .

سلام

فكر مي كنم منظورتون قرقي باشد كه دچار آلبينيسم باشد؟
من در اين قرقي اثري از آلبينيسم نمي بينم.
محسن واحدي پور

كاربراني كه از پست شما تشكر كرده اند:


vulture

پاسخ : قرقی
« پاسخ #8 : مه 18, 2013, 11:47:55 pm »
سلام و سلامتی برای همه دوستان
ابتدا از آقای واحدی پور تشکر میکنم که کلمه رو معنی کردن
اما دقیقا این نیست و تعریف albino تنها به معنی سفید بودن نیست شما باید به ریخت شناسی و رنگ شناسی و body shape گونه مذکور آگاهی کامل داشته باشین تا جهش و فعال شدن geno type های گونه رو بشناسین ساده تر بگم صدها قوش از بلاد مختلفو باید مطالعه کنید گذر زمان و moltingبا کریز خوردنشونو ببینید اطلاعات ژنتیکو داده های آماری کنید احتمال های مشابه بواسطه کهولت سنو لحاظ کنید تا خطا کم بشه آقای پروفسور منگ استاد ژنتیک و رئیس دانشگاه نیو پلتز در نیو یورک سالها برروی گونه های شمالی goshawk , spawk کار کردن ایشون معتقد است که  که در گونه های مختلف inbox از تمام ژن هایی که از ابتدای حدوث این مخلوق وجود داشته بصورت پنهان موجود است حالا شما الگوی DNA تصور کنید که متاثراز بیماری و ضعف در اعمال و حرکات در محیط زیست بیمار یا یکی یا تمام اینها .شکل جدیدی حادث میشه و نسخه برداری میشه که معمولا الگو خانی نمیشه و بنام فساد ژنتیک نام گذاری میشه .حالا نقطه مقابلو در نظر بگیرید طبیعت مدد میکنه و یک ژن غیر فعال مربوط به صدها سال پیشو بالفعل میکنه اونوقت آثارظاهری و باطنی در قوش متغییر گشته و زیبایی دوصد چندان میشه .شما در این گونه لطافت و سلامت پرها در پشت و متفاوت .تناسب غیر معمول در اندام بزرگی پنجه وساق ترکیب روشن تر رنگ رو مشاهده میکنید بی نظیر است. شما می تونید DNA های غیر فعال در سایر گونه هارو که فعال کردنشو مثه چنگ زدن سایه می مونه تو این گونه فعال بیابید و اگر طبیعت مدد میکرد میشد به گونه های منقرض شده بازگشت.
سبحان الذی بیده ملکوت کل شی
امیدوارم کفایت حس کنجکاو و فریس دوستان بوده باشه
من الله توفیق

كاربراني كه از پست شما تشكر كرده اند:


Alireza Hashemi

پاسخ : قرقی
« پاسخ #9 : مه 19, 2013, 10:49:51 am »
با سلام و تشکر فراوان از دوست گرامی و با اطلاع، که به جمع ما پیوستند
من کمی از دیدگاه خودمانی تر توضیحی بدم در تایید صحبت ایشون.
مواردی که فرمودند موارد تاره ای نبوده و نیست و همه روزه در طبیعت تکرار میشه. در حقیقت این تنوع ژنی که در ساختار ظاهری هم نمود پیدا میکنه همون چیزیه که تکامل رو سبب میشه. همان جهش و انتخاب طبیعی در کنار ظهور و افول بیان ژنها. این موارد از دیدگاه دانشمندان علوم زیستی چیز تازه یا عجیبی نیست. پرنده نگرها هم به گونه ای مشابه با اون درگیر هستند و از اون لذت میبرند. مثلا زیر گونه اروپایی چرخریسک بزرگ زرد تر دیده میشه و خوب برای عکاسها جذاب تره و یا کلاغها با افزایش سن پرهای سفیدی در اونها دیده میشه که نشانه جهش و یا عدم ساخت رنگیزه است که در پارکهای شهرهم میبینیم. خلاصه همه اینها میشه همون تنوع زیستی معروف که همه آگاهی داریم. ولی از اونجایی که قوش و قوشبازی دارای ارزش مادی و تجاری نیز شده و عده ای با ارزش گذاری های متفاوت بر ارزش های گونه یا گونه های خاص اضافه میکنند با ترکیب علم ژنتیک، جغرافیای زیستی و تفاوتهای مورفولوژیک(ریختی) جمعیت ها و بازار هدف و خصوصا دیدگاه مخاطبین خودشون باعث ایجاد مباحث تخصصی در این مورد میشوند که البته تا درصد بالایی دور از حقیقت نیست و با علم روز مطابقت داره اما این همه آن چیزی نیست که در مورد گونه در حیات وحش وجود دارد بلکه بخشی انتخابی از آن است. به عبارت دیگه رفته رفته بحث انتخاب طبیعی به انتخاب انسانی منجر میشه که بجای انتخاب برترین های برای بقا توسط طبیعت، دخالت انسان سبب ایجاد ریخت هایی انسان پسند از گونه یا دست کم توجهی ویژه به بخشی خاص از جمعیت میشه. این مورد به وضوح در مثال تبدیل گرگ وحشی به سگی چند هزار دلاری در جیب صاحبش نمود پیدا میکنه که انتخاب انسانی هزار ساله است. البته همکاری بسیاری از قوشبازها و متخصصین آن در سالهای اخیر با متخصصین علم ژنتیک و حفاظت که با استقبال هم مواجه شده سبب شده در دهه های اخیر پیشرفت ها و نتایج زیادی از این بحث ارایه بشه که بخش مثبت این داستان است. اما برای یک دانشمند علوم زیستی این موارد نه تنها همتراز وقایع طبیعی جاری است که جدای از توجه به پرندگان شکاری به علت خطر انقراض، شاید دیگر گونه های خالص حیات وحش برای دانشمندان دارای ارزش بیشتری باشند. شاید بحث خالص سازی ژنهایی خاص که به تغییر قیافه و ساختار ظاهری مورد نظر تکثیر کنندگان منجر میشه اونجا برای متخصصین علم حفاظت بیشتر مورد توجه قرار میگیره که با توجه به هیبرید شدن گونه های اسیر و تغییرات ژنی در روند ایجاد ریخت بهینه ، به علت احتمال فرار برخی از این افراد در طبیعت و زادآوری با پرندگان وحشی در نهایت به ناخالصی ژنی جمعیت وحشی منتهی میشه که اصلا مورد نظر دانشمندان نبوده و تنوع ژنی و خلوص ژنی گونه را بطور جدی به خطر انداخته و ان را آسیب پذیر میکنه. همه اینها نه به معنی رد نظر دوستان قوشباز و نه دلیلی بر حقانیت بیچون و چرای نظرات دوستانه. خواستم یادآوری کرده باشم که دوست عزیز ما به گونه ها با دیدگاه ارزشی کمی متفاوت از پرنده نگرانی چون من و شما نگاه میکنن. منظورم این نیست که دیدگاه ایشون اشتباهه بلکه منظورم اینه که ایشون دیدگاهی رو مطرح میکنند که هرچند کاملا درست اما بار ارزشی متفاوتی در مبحث پرنده نگری داره. به همین خاطر معمولا این تقسیم بندی ها هرچند در بین قوشبازان حرفه ای دیده میشه و درست هم هست اما ما در دیدگاه پرنده نگری و حتی پرنده شناسی در افقی کمی متفاوت به اون نگاه میکنیم. لذا این تقسیم بندی ها در کتب راهنمای صحرایی دبده نمیشه ولی در کتب قوشبازی به وفور از آن صحبت میشه که نشانه بیکرانی طبیعت و ابعاد لایتناهی اونه.
Go Birding, Go Wild

كاربراني كه از پست شما تشكر كرده اند:


طرلان

پاسخ : قرقی
« پاسخ #10 : مه 19, 2013, 11:35:23 am »
جناب هاشمى فكر مى كنم منظور ايشون اين نبود  زيرا شما از دخالت انسان صحبت كردين در حاليكه اين دوست عزيز  از نهفته بودن خصوصيات منحصر به فرد در ساليان دراز و بارز شدن ان در يك برنده بدون دخالت انسان هست  كه اون رو خاص مى كنه  

كاربراني كه از پست شما تشكر كرده اند:


Alireza Hashemi

پاسخ : قرقی
« پاسخ #11 : مه 19, 2013, 12:55:25 pm »
جناب هاشمى فكر مى كنم منظور ايشون اين نبود  زيرا شما از دخالت انسان صحبت كردين در حاليكه اين دوست عزيز  از نهفته بودن خصوصيات منحصر به فرد در ساليان دراز و بارز شدن ان در يك برنده بدون دخالت انسان هست  كه اون رو خاص مى كنه 

خیر من منظورم در خصوص پرنده در اسارت یا وحشی بودن نبود. خواستم دلیل اختلاف دیدگاه افرادی مثل شما و یا ایشون رو در نگاه به پرنده ها بیان کنم. چون مثلا خود شما کمی بیش از افراد این مجموعه به قوشبازی و اصطلاحات تخصصی اون علاقمند هستین در صورتی که غالب دوستان پرنده نگر هستن نه قوش باز. دیدگاهها چه در مقیاس کشوری چه بین المللی متفاوته و شما هم میتونید کمی جستجو کنید تا عمق مطلب رو جویا بشید. من احساس کردم این گفتگوها داره رنگ و بویی متفاوت میگیره و دوستان قدیمی تر کمی متعجب شدند خواستم شفافیتی ایجاد کنم که اختلاف ها مثلا در مورد اهمیت یک زیر گونه نسبت به بقیه برای چه وجودداره. اتفاقا مطالب دوست عزیزمون خیلی آموزنده و جالبه و من از ایشون تشکر کرده و میکنم. متن ارسالی من کوچکترین منافاتی با مطالب ایشون نداره.
ولی مثلا از اون دیدگاه هیکل بزرگ و پاهای کشیده در کنار روشنی پرنده زیبایی دوچندانی رو ایجاد میکنه در صورتی که در دیدگاه پرنده نگری زیبایی به این موارد نیست و پرنده صرفا به واسطه پرنده بودن مورد توجه قرار میگیره و یک الیکایی حالا سفید یا تیره دارای جذابیت خودشه و مثلا اگه روشن تر یا درشت تره تنها نشان دهنده تفاوت فردی یا تعلق به جمعیتی متفاوته. بازم عرض میکنم صحبت من زیر سوال بودن دیدگاه دوست خوبم نیست و دیدگاهشون از منظر تخصصی پرندگان شکاری و حساسیت های روی زیر گونه ها و جمعیتها و خصوصا ریختهای خاص بسیار جالبه و ریز بینی ایشون و افرادی مثل  ایشون رو میرسونه.
« آخرين ويرايش: مه 19, 2013, 12:57:51 pm توسط Alireza Hashemi »
Go Birding, Go Wild

كاربراني كه از پست شما تشكر كرده اند:


طرلان

پاسخ : قرقی
« پاسخ #12 : مه 19, 2013, 03:33:30 pm »
ببخشيد نمى دونستم  شما ديدكاه منو مى دونستيد ولى اينو عرض كنم استاد عزيزم از ديد من يك كلاغ با يك شاهين برابر و هر دو زيبا هستند و يك موضوعى كه اينجا ازارم ميده و نمى خواستم بيان كنم  تيم بازى و كرو ه بندى اعضاى اين فروم مخصوصا با اعضاى جديد بسيار واضح بهتر نيست به  وجدان خودمون مراجعه كنيم شما و هر كدوم از دوستان قديمى تونم اكر ميبينيد من مخل نظم اين فروم و شما هستم من حاضرم اينجا نيام جون همون جور كه شما حاضر نيستيد طعنه بشنويد من هم خوشم نمىاد من تو فروم هاى كشورهاى ديكه هم ميرم ولى اونجا انقدر خاكى و متواضع هستن كه بهترين استادان اخلاق براى من شدن ولى متاسفانه اينجا فقط به دكتر و مهندس بودن احترام مى زارند و دولا و راست مى شوند تا موقعى كه خودمونو درست نكنيم وضعيتمون هم از اين بدتر ميشه در مورد جستجوى من هم در سايتهاى ديكه نكران نباشيد شما هم نكين من اين كارو هر روز انجام مى دم من كه در صلاحيتم نيست با وجود استادان خوب قوشبازى خودمو قوشباز بنامم ولى بسيار علاقه دارم و اكر فكر مى كنيد همه علاقمندان شكارى ها ادم هاى نا نجيب و بى هويتى هستن در اشتباه هستيد خيلى دوست دارم از نزديك باهاتون اشنا بشم و به دون سر و صدا و جلب توجه دوستانه ميزبان خوبى براتون باشم تا تبادل نظر كنيم ولى مطمئنم قبول نمى كنيد  و اكر مى خواهيد اين فروم فقط در اختيار شما و دوستانتان باشد(***************)بسم الله ما كه كشورمون و از دست داديم اينم براى شما و دوستلن خوبتان  بدرود 

اخطار: حذف کاربری در صورت زیر پا گذاشتن مجدد قوانین تالار.
« آخرين ويرايش: مه 20, 2013, 09:35:16 am توسط Alireza Hashemi »

كاربراني كه از پست شما تشكر كرده اند:


طرلان

پاسخ : قرقی
« پاسخ #13 : مه 19, 2013, 03:57:15 pm »
در ضمن شرمنده كه دوباره اومدم شما مفرماييد دوستان قديمى تعجب كردند من كه خانم موسويان را نمىشناسم خود ايشون كه خالق عكس هستند و از دوستان شما درخواست كردند دوست  عزيز توضيح دهند اكر برنده نكر هستيد اين هم بحث خصوصيات جنتيكى بود (ببخشيد من با حروف عربى تايب مى كنم ) نه بحث قوشبازى اكر از شكارى ها خوشتون نمى ياد بحثش جداست ولى خواهشا به خاطر  من نه به خاطر محيط زيستمون  به طبيعت دل ببنديم نه به صندلى رياست و رفاقت جابلوسى (منظورم شما نيستيد) فرض كنيد من قاجاقجى حيوانات هستم شما كه در راس اين فروم قرار داريد و همينطور قديمى ها بايد اينقدر رفتارتون جذاب و كيرا باشه كه من متخلف شما رو الكو قرار بدم نه اينكه فرارى بشم بازم مى كم اين سايت الان در اين جند سالى كه داره فعالييت مى كنه زير ١٠٠٠ نفر عضو داره در صورتيكه حداقل بايد ٢٠٠٠٠ نفر عضو باشند زيرا تقريبا تنها سايت تو ايران  اكر دلسوز طبيعت كشورتون هستيد بايد ايراداتون رو هم بدونيد دليل نداره دوستان شما از سايتهاى خارجى و اشخاص خارجى مطالب ياد مى كيرند بعد ميان اينجا و ميكن من براى اونا احترام كمترى قائلم جزن ايرانى نيستند تو رو خدا فلسفه ا****** را وارد فرمنك طبيعتمون نكنيم

اخطار2: حذف کاربری در صورت زیر پا گذاشتن قوانین تالار /استفاده از نام اشخاص سیاسی و بیان موارد خارج از دامنه فعالیت تالار.
« آخرين ويرايش: مه 20, 2013, 09:17:59 am توسط administrator »

كاربراني كه از پست شما تشكر كرده اند:


m.forghani

پاسخ : قرقی
« پاسخ #14 : مه 19, 2013, 04:43:43 pm »
سلام
همه ی ارسالهای این بخش رو خوندم...
قصه شبیه همون فیل تو اتاق تاریک و شعر معروف مولاناست...
دوست عزیز یکی از اهداف بزرگ این فروم به نظر بنده باید حمایت از پرندگان به ویژه شکاری ها باشه...مخصوصا شناسایی زیستگاه ها و کمک به حفظ ذخیره های زیستی وهمچنین  تبادل تجربیات علمی و میدانی بین اعضای فروم که بهترین انگیزه برای ماندن و حضور در این تالار است...
طرلان عزیز ...اساتیدی مانند جناب هاشمیان که بنده در همین فروم با ایشان و سایر دوستان آشنا شده ام و سایر اعضا همه فقط با یک انگیزه جمع شده اند..اینکه یک انجمن 10 عضو داشته باشد یا ده میلیون مهم نیست ..مهم اهداف و قوانین فروم است..اگر به قوانین عضویت مراجعه کنید خواهید دید که "ایجاد فضای آموزشی، علمی و تخصصی در حوزه پرندگان کشور" بزرگترین موضوع مورد توافق همه است ...عضویت رایگان در این انجمن نباید این اجازه را به اعضا بدهد (فرقی ندارد بنده یا جنابعالی) که بی خود وبی جهت مسایل نامربوط سیاسی را با مسایل ذاتا علمی و تخصصی مخلوط کنند..
البته نوشته های  استاد عزیز جناب هاشمیان گویا و واضح است و نیازی به دفاع بنده ندارد...


گر ببینی به خم زلف درازش دل من
                            یاد سر پنجهٔ شاهین و کبوتر نکنی

كاربراني كه از پست شما تشكر كرده اند: